page_banner

warta

VASZ-3
1. Tetep Anget
Ing awal musim semi, bedane suhu antarane esuk lan sore gedhe, lan cuaca ganti kanthi cepet.Pitik luwih sensitif marang owah-owahan suhu, lan gampang kena kadhemen ing lingkungan suhu sing kurang suwe, mula kudu tetep anget.Sampeyan bisa nutup lawang lan jendhela, nyumerepi gorden jerami, utawa nggunakake cara pemanasan kayata ngombe banyu anget lan kompor supaya tetep anget lan anget.Yen sampeyan nggunakake kompor batu bara kanggo panas, mbayar manungsa waé kanggo keracunan gas.
2. Tetep Ventilasi
Ventilasi minangka bagéyan penting saka impen Cina kanggo ternak pitik.Nalika tetep anget, uga perlu kanggo njamin ventilasi udara seger ing omah pitik.Ing musim semi, suhu kurang lan kapadhetan stok dhuwur.Asring penting kanggo menehi perhatian marang insulasi omah pitik lan nglirwakake ventilasi lan ventilasi, sing bakal gampang nyebabake polusi udara ing omah lan pembiakan bakteri.Pitik nyedhot karbon dioksida lan gas mbebayani liyane kanggo wektu sing suwe, sing bisa nyebabake kedadeyan colibacillosis, penyakit pernapasan kronis lan penyakit liyane.Mulane, ventilasi ora bisa diabaikan.
3. Disinfeksi
Musim semi minangka musim kanggo pemulihan kabeh, lan penyakit ora ana sing istiméwa, mula disinfeksi ing musim semi penting banget.Ing awal musim semi, suhu luwih murah, lan frekuensi aktivitas bakteri mudhun, nanging iklim isih adhem ing wektu iki, lan resistensi pitik umume saya lemah.Mulane, yen disinfeksi ing wektu iki diabaikan, gampang banget nyebabake wabah penyakit lan nyebabake kerugian gedhe.Mula, kita kudu nggatekake karya disinfeksi lan ora kesel.
4. Nutrition saka Feed
Cuaca musim semi berubah-ubah lan pitik rada ringkih, mula penting banget kanggo nambah tingkat nutrisi feed.Nanging, pitik beda mbutuhake suplemen nutrisi sing beda.Contone, isi protein ing feed kanggo cah ayu kudu tambah dening 3% -5%, energi ing feed sak periode breeding kudu jumbuh, lan pitik tengah-umur perlu kanggo nambah vitamins lan sawetara unsur tilak.
5. Cahya Tambahan
Wektu cahya saben dina pitik diwasa antara 14-17h.Cahya bisa ningkatake metabolisme pitik lan nyepetake wutah pitik.Mulane, wektu cahya pitik kudu ketemu nalika proses breeding.
6. Kontrol penyakit
Ing musim semi, pitik rentan kanggo penyakit pernapasan kronis, flu unggas, lan liya-liyane, mula kudu ditindakake kanthi apik kanggo nyegahpenyakit pitik.Sawise penyakit kasebut ditemokake, perlu kanggo njupuk langkah-langkah sanalika bisa.


Wektu kirim: Feb-15-2022